visit tracker on tumblr

Gabbott’s Farm Chaddock Lane, Astley

gallery image
Description:

In addition to the standard visibility splays imposed by the local authority’s Highways Engineers, this site was heavily constrained by a large attenuation tank, which ran diagonally through the heart of the site and a main sewer along its southern boundary together with their associated easements. The need to maximise site use led to a non standard plan form for an industrial shed.

This speculative project attracted an end user during the design development stage to provide a headquarters, storage and distribution facility for a local food retailer. This resulted in a building with a higher than average proportion of office accommodation together with the introduction of trade counter use and refrigeration plant to cope with chillers.

 

Location: Chaddock Lane, Astley
Client: DRPH Ltd

Back

 

 

 



Copyright © 2010 Bate and Taylor Architects. All Rights Reserved | Designed and powered by JDR Group Web Design