visit tracker on tumblr

Private Dwelling, Edgworth

gallery image
Description:

A large two storey detached dwelling extending to 3,000 sq ft built on a third of an acre semi rural plot. This family home was built using traditional materials, stone hardwood fenestration and grey tiles to pitched roofs in response to a clear brief from the planners that the village vernacular must be respected.

The existing site ground conditions were poor and a vibro’ solution had been placed sometime earlier. However, the client’s final plan form did not match the pile layout this was overcome by some localised engineering including the introduction of a reinforced raft in lieu of strip footings.

Location: Jumbles Beck, Edgworth Lancashire
Client: Private owner

Back

 

 

 



Copyright © 2010 Bate and Taylor Architects. All Rights Reserved | Designed and powered by JDR Group Web Design